Zomercursus renaissancemuziek voor zangers, instrumentalisten en dansers

Teachers: Jacqueline Dubach (instrumental ensemble), Christopher Kale (choir) and Frank Perenboom (dance).

Location: De Glind (close to Barneveld, in de middle of The Netherlands)

Days: 21-28 july 2012, starting on Saturday at 2 p.m. and closing on Saturday at 10 a.m.

Price: € 545 if you are a ‘Huismuziek-member’ (55 euros a year, coming with lots of benefits); € 605 for others. Discount for people under 23 available!

Max. amount of participants: 50

You are welcome: singers (SATB), dancers, recorderists, violinists, baroque trombonists, cellists, violists, lutists, theorbists and guitar players. Other instruments after consultation.

Level: good amateurs to semi-professionals

In the course we would like to travel through renaissance Europe. From Flemish polyphonic songs to lively Spanish dances. We haven’t worked with Frank Perenboom before, but Jacqueline and Christopher are very popular teachers and they have been giving renaissance courses for many years now (all sold out!).

Dutch version

Blokfluitist Jacqueline Dubach en tenor Christopher Kale van ensemble Fortuna zijn specialisten in de uitvoering van muziek uit middeleeuwen en renaissance. Afgelopen jaren hebben zij een aantal dagworkshops voor Huismuziek gegeven, met onder andere muziek uit het Llibre Vermell en het Nederlandse Koningmanuscript. Daarin werd menig cursist ‘besmet’ met het middeleeuwen- en renaissancevirus. Het enthousiasme en de passie van Jacqueline en Christopher voor dit vroege repertoire is dan ook meer dan aanstekelijk – alle reden om een zomercursus rond deze prachtige muziek te geven!

Gedurende deze week trekken de cursisten door het muzikale Europa van de 14e tot en met de 16e eeuw, met onder andere de melancholie en het vurige temperament van de Spaanse Cancioneros de Palacio, de ‘Vlaamse reuzen’ van de polyfonie Willaert en Josquin, swingende estampies uit Italië, en een canon in middeleeuws Engels. Het repertoire bestaat uit Renaissance muziek met een enkel uitstapje naar de Middeleeuwen. We spelen en zingen in kleine en grote bezetting, in homogene en heterogene ensembles. Voor wie oude notatie wil leren lezen is er een korte introductieworkshop, en er kan worden gedanst! Dansdocent Frank Perenboom, gespecialiseerd in historische dans, verzorgt het dansgedeelte van deze cursus voor dansfanaten en iedereen die eens wil kennismaken met het historische dansrepertoire. Geef op het inschrijfformulier onder ‘opmerkingen’ aan wat je wilt doen deze week: zingen, spelen, dansen of een combinatie daarvan.

Ervaring met repertoire uit middeleeuwen en renaissance is niet vereist, ensemble-ervaring is een pre. We musiceren op A = 440 Hz

De Glind

Postweg 65
3794MK De Glind
Netherlands

Teacher

Contacts

026 - 845 07 88
Postbus 9
6800 AA Arnhem
Germany